Roeselaarse Theaterwandelingen vertellen het verhaal van de vaart

© Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Vier avonden lang organiseert Jekri de Roeselaarse Theaterwandelingen. Culinaire tochten in de buurt van de vaart waarbij je op een ludieke manier de geschiedenis van de vaart ontdekt.

Vrijdagavond was er de eerste van vier Roeselaarse Theatervertellingen. Startpunt was het Ondernemerscentrum in de Spanjestraat. Van daaruit vertrokken zeven groepen met 60 personen voor een wandeling in de omgeving van de vaart. Onder het motto ‘daar zit vaart in’ ontdekken ze verhalen uit het verleden van de vaart. Het economische belang komt naar voor, maar ook de moord op de sasmeester en de glorieperiode van de roemrijke pianofabriek Dedeyne. Onderweg is er heel wat lekkers, op het einde is er nog een afsluitend feestmaal. Voor de gelegenheid had de vereniging een sfeervol verlichte voetgangersbrug over de vaart gelegd.

Voor de inhoudelijke invulling konden de leden van Jekri, de Jonge Ekonomische Kamer Roeselare-Izegem, beroep doen op Raoul Boucquey en Bart Cafmeyer. Raoul was al bij elk van de zeven Roeselaarse Theaterwandelingen betrokken. De activiteit wordt om de drie jaar georganiseerd en bereikt in totaal meer dan 1.600 personen. Er is nog een wandeling vanavond vanaf 18 uur en volgende vrijdag 29 en zaterdag 30 september. Inschrijven hiervoor kan nog via www.rtw2017.be.

(TD)

Roeselaarse Theaterwandelingen vertellen het verhaal van de vaart
© Stefaan Beel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier