Roeselaarse schoenenverkoper zingt eigen verjaardagsconcert voor het goede doel

Johan Platteeuw (links), samen met zijn zonen Fryn en Gorik. © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Johan Platteeuw van Schoenen Etienne staat op woensdag 9 september op het podium van de Schouwburg in CC De Spil. Met een vijftienkoppige band en een koor zingt hij ten voordele van Muco Vlaanderen.

Weinigen weten is dat Johan naast zijn vakmanschap als schoenenverkoper ook een carrière als zanger heeft opgebouwd. “Mijn grote voordeel is echter dat ik het nooit om de brode heb moeten doen. Zingen is voor mij een hobby en ik sta graag op een podium en dat ik dat kan met mijn twee zonen Gorik en Fryn maakt het nog eens zo mooi.”

Goede doel

“De eerste echte concerten waren verjaardagsconcerten maar vanaf het begin heb ik gezongen voor het goede doel. Toen ik veertig was zong ik ten voordele van een muziekschooltje dat de Roeselaarse Mia Vercruysse oprichtte in El Salvador. Tien jaar later stond ik voor het eerst in De Spil met Dromen en de opbrengst ging naar Boks, een vereniging voor mensen met stofwisselingsziekten. Toen al maakte ik de belofte aan Griet Declercq van Muco Hooglede dat het volgende concert, als ik zestig word dus, ten voordele van Muco Vlaanderen zou zijn.

“Op het programma staat vooral het betere Nederlandstalige lied zoals een Stef Bos, Herman Van Veen, Bart Peeters of Ramses Shaffy. Als afwisseling zitten er ook wat Franse of Italiaanse chansons in. Als de mensen na het concert met een goed gevoel naar huis gaan dan is mijn doel bereikt.”

(Bart Crabbe)

Kaarten voor ‘De Kracht van een Lied’ kosten 12 euro en kunnen worden gereserveerd aan de balie van De Spil, op het nummer 051 26 57 00 of via www.despil.be.

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier