Roeselaarse horecapaus Jens Vollens zingt over de mama van Courtois

Jens Vollens kent niet alleen alles van de horeca, hij is ook een fervent zanger. © STEFAAN BEEL
Redactie KW

In de slipstream van de transfer van Thibaut Courtois naar Real Madrid, heeft horecapaus Jens Vollens (29) een single op de markt gegooid waarop hij ‘Mama Courtois’ vol overtuiging bezingt. “Het is een ambiancenummer met een hoog meezinggehalte geworden”, klinkt het enthousiast.

Niemand kijkt er nog van op als Jens, boekhouder van opleiding, samen met zijn zakenpartner Olivier Desmet een nieuwe horecazaak overneemt. Dit muzikale initiatief was voor velen toch wel een complete verrassing. “Twee jaar geleden kreeg ik met het Gers Pardoel-nummer ‘Ik neem je mee’ de smaak te pakken”, steekt Jens van wal.

Na de vele goeie reacties, snakte ik ernaar om met een volledig eigen nummer naar buiten te komen. Bij ons was er vroeger altijd wel muziek in huis. Vooral vrolijke Vlaamse liedjes hebben een zalig plekje in mijn herinneringen. Dat is ook de reden waarom ik voor dit genre heb gekozen. Ik zocht een hilarische meezinger waar je onmogelijk op kon blijven stilstaan.”

Romeo’s

Onlangs is Jens met zijn tekstschrijver Gontrand Boucquez naar Thailand geweest. “We waren wat aan het brainstormen over een liedje. In het spoor van de duivelsgekte was het daar allemaal ‘Thibaut Courtois’ wat de klok sloeg. Laat ons daarover een liedje maken, stelde ik voor.” Jens en Gontrand schreven samen de tekst en Paul Vermeulen, de muzikale motor van De Romeo’s, zorgde voor de muziek. “De single is in Paul’s studio in Keerbergen opgenomen”, vertelt Jens niet zonder enige trots. “Dat is ook de plaats waar vele Vlaamse vedetten hun opnames doen. De inhoud handelt over feestvierende jongeren die compleet uit hun dak gaan en zich afvragen wie nu eigenlijk de moeder van Thibaut Courtois is.” Jens is voorzichtig ambitieus als je hem naar zijn beweegredenen vraagt. “Ik ben dan ook van plan om hier en daar enkele optredens te verzorgen. De reacties van mijn omgeving zijn alleszins heel positief. Als ik op een podium sta en voel dat het publiek zich helemaal laat gaan, geeft mij dat een geweldige kick.”

Met wat extra boekingen in zijn al overvolle agenda heeft deze bezige horecabij geen enkel probleem. “Ik hoop uit de grond van mijn hart dat ik hiermee een leuke periode tegemoet ga. Verder rekenen we erop dat we de single binnenkort kunnen overhandigen aan onze nationale nummer één. Benieuwd of we hierin zullen slagen”, knipoogt Jens.

(Koen Kerkaert)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier