Robert uit Rumbeke houdt zijn eerste fanbal als Roberto Black

Roberto Black houdt op 5 november zijn eerste fanbal met verschillende optredens. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Op zaterdag 5 november is er het eerste fanbal voor charmezanger Robert Vandamme alias Roberto Black. Hij brengt daarbij het beste van Jack Jersey.

Robert Vandamme (46) is afkomstig van Oostende, maar woont sinds een jaar met zijn vrouw Chantal Vanderschelde in Rumbeke. “Ik ben altijd al een grote muziekliefhebber geweest en heb een grote muziekcollectie met tal van genres van muziek uit de jaren 50 tot de hedendaagse muziek”, vertelt Robert.

“Een vijftal jaar geleden ben ik voor het eerst mee gegaan met een maat die een discobar had. Samen draaiden we dan op tal van feestjes. Spontaan begon ik mee te zingen, tot mijn maat op een bepaald moment opmerkte dat ik eigenlijk best goed kon zingen. Ook de opmerkingen van de mensen in de zaal waren heel positief.”

Ambitie

“Ik heb nooit de ambitie gehad om het te maken als zanger, op een podium staan leek helemaal niets voor mij. Maar uiteindelijk heb ik dan toch de stap naar het podium gezet. In het begin was het wat zoeken naar hetgeen ik echt wou zingen, ik heb vanalles geprobeerd, van Elvis tot Nederlandstalige muziek, maar uiteindelijk kwam ik bij het oeuvre van de Nederlandse zanger Jack Jersey terecht”, aldus Robert.

Hij doet dat niet onder zijn eigen naam. “Ik heb eigenlijk al verschillende artiestennamen gehad. Eerst was er gewoon Berten, dan later was het Marino Morello en uiteindelijk hebben we nu gekozen voor Roberto Black. Roberto is een afgeleide van mijn naam en de Black verwijst naar mijn haren die dus normaal zwart zijn. Het is een goed bekkende naam.”

“Op zaterdag 5 november is er het eerste fanbal voor Roberto Black in zaal Las Palmas in de Poststraat in Gullegem. Daar zal ik samen met nog enkele andere artiesten zingen. Allemaal mensen met wie ik het goed doe en waarvan ik weet dat ik er op kan rekenen.”

Tickets voor het fanbal kosten 10 euro in voorverkoop en 14 euro aan de deur, via chantalvanderschelde@hotmail.com.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier