Road Rock Heule breidt uit en wordt tweedaags muziekfestival

Monkey Juice, Mermaid en Solitude within kwamen afgelopen weekend hun prijs van Road Rock 2017 ophalen. © TGM
Redactie KW

De Heulse rockrally wordt dubbel zo groot: in plaats van één wedstrijddag strijden de bands komende zomer twee dagen lang om de erkenning. Artiesten die willen deelnemen, kunnen zich nu al inschrijven.

Op zaterdag 27 januari vond de prijsuitreiking van Road Rock 2017 plaats. De winnaars, Monkey Juice (eerste plaats), Mermaid (tweede plaats) en Solitude within (derde plaats) kregen hun prijzen – respectievelijk 3.000, 2.000 en 1.000 euro – uit handen van Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne. Tegelijk kondigde de organisatie wat nieuwigheden aan voor 2018.

“Er wordt een pop-up bar, Road Rock Café, in het leven geroepen wordt, waarmee we op een aantal evenementen aanwezig zullen zijn. Uiteraard met de nodige animatie” licht Geert Lefevre een tip van de sluier op. “De eerste pop-up bar is voorzien op zondag 20 mei tijdens de Sinksenfeesten. Op deze evenementen zullen zowel kinderen aan bod komen als de winnende groepen van de voorbije edities. Zij brengen allemaal een live-optreden.”

Op 1 februari starten de inschrijvingen voor de wedstrijd van de derde editie Road Rock. “Die lopen tot 13 april 2018 via www.vi.be en daarna zal de jury, gesteund door Guy Swinnen van The Scabs beslissen welke 8 groepen naar de finale mogen op vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus. Dit jaar wordt de wedstrijd over twee dagen gespreid. Op vrijdag kan je de eerste vier groepen bewonderen met als afsluiting een spetterend optreden van Michael Shack (drummer van o.a. Netsky, Milk Inc., Ozark Henry, Clouseau, Blue Blot en Groovemania). Op zaterdag geven de vier andere groepen het beste van zichzelf, gevolgd door optreden rockband Zornik. Het festival is trouwens gratis“, besluit Lefevre.

(TGM/Foto TGM)