Revue speelt opnieuw toneel in Roeselare met Bea en Lea

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

In oktober brengt de Rousselaerse Revue Compagnie opnieuw toneel, voor de spelers een aangename afwisseling naast de jaarlijkse revue. Dit keer brengen ze het stuk Bea en Lea.

Bij de Rousselaerse Revue Compagnie blijven ze niet bij de pakken zitten. In april brengen ze ieder jaar revue, maar daarnaast staan ze sinds enkele jaren in het najaar ook garant voor een toneelstuk. Daarbij brengen ze telkens een uniek stuk, geschreven door Werner Van Branteghem, een van de bezielers van zowel de revue als het toneel.

Hij zorgt telkens voor een komedie die fel gesmaakt wordt, getuige daarvan het aantal keren dat zijn stukken door andere verenigingen worden gespeeld, tot zelfs in het buitenland. Bea en Lea, de nieuwste productie, is niet anders. Hij vertelt het verhaal van twee bemoeizieke schoonmoeders die bij hun kinderen gaan inwonen, met alle gevolgen van dien. Bovendien krijgen ze allebei ook nog eens een minnaar… Het leidt tot enkele hilarische situaties.

De spelers tijdens het toneel zijn zo goed als dezelfde als bij de revue. Zij ervaren het als een aangename afwisseling naast de revue, waar ze toch telkens een gelijkaardig typetje spelen. “Het is een uitdaging om een nieuw personage vorm te geven”, horen we bij de meeste.

Bea en Lea wordt op zaterdagen 21 en 28 oktober, zondagen 22 en 29 oktober, woensdag 25 en vrijdag 27 oktober gespeeld in zaal OCAR op het Kerkplein. Aanvang telkens om 20 uur, behalve op zondag, dan om 17 uur. Tickets te koop aan 10 euro via 0476 58 27 92.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier