Reus Jan Van Meenen onthult zondag zijn nieuwe look

31/08/16 om 09:51 - Bijgewerkt om 09:51

Op zondag 4 september organiseert de Provincie West-Vlaanderen in het kader van GoneWest 'En Cours De Route', een poëtisch schouwspel met een reus.

Reus Jan Van Meenen onthult zondag zijn nieuwe look

© Nicolas Verhaeghe

Op dit openingsevenement trekt een reuzengrote pop, als verbeelding van de vluchtende mens, over een afstand van 18 km via de Menin Road/Ypernstrasse, van Ieper over Zonnebeke en Wervik tot Menen, begeleid door muziek, video en tekst. Het publiek kan op die dag in het spoor van de reus het verhaal van 100 jaar geleden volgen met de bus, de fiets of te voet.

Om 16 uur zal dan ook de Reus Jan Van Meenen zijn nieuwe gedaante met moderne look onthullen aan de inwoners. Via een kleine optocht verkent hij samen met het stadsbestuur en een stoet burgers de directe omgeving waarna hij dan om 18 uur de reus uit Ieper feestelijk zal ontvangen aan het stadhuis. "Wij zijn fier op onze reus die met zijn modernere uitstraling de belichaming zal worden van de stad, uniek zoals zijn inwoners", aldus schepen van cultuur Griet Vanryckegem.

(NVM)

Stem mee voor de Krak van je gemeente
Het voorbije jaar lieten heel wat mensen in jouw gemeente zich op een positieve manier opmerken. Krant van West-Vlaanderen ging op zoek naar deze mensen en nomineerde hen voor de Krak van jouw gemeente. Ontdek hier de Krak-kandidaten van jouw gemeente en breng jouw stem uit. Zo plaats jij hen mee op het podium dat ze werkelijk verdienen!

Meer nieuws uit