REPORTAGE Tweede album van Renée uit Sijsele sinds maandagmorgen in de winkel

10/02/14 om 12:24 - Bijgewerkt om 12:24

Bron: Kw

Sinds maandagmorgen ligt het tweede album van Renée in de rekken : 'Marching'. Vergeet het beeld van het frêle 'Dum Dum Dum'-meisje met de akoestische gitaar, want 'la nouvelle Renée est arrivée'. "Met mijn tweede album wilde ik uitbarsten", zegt de 30-jarige singer-songwriter uit Sijsele.

De frêle fluisterfolk van het eerste album 'Extending Playground' ruimde op 'Marching plaats voor melancholische indierock. "Een bewuste keuze", vertelt ze. "Ik schrijf al meer dan tien jaar nummers en bij mijn eerste plaat wou ik ook starten bij het prille begin. Een eerlijke start maken tegenover de mensen die me als muzikante wilden leren kennen. Ik zocht een consistent geheel tussen al die liedjes en het kwam gewoon uit dat díé twaalf - rustigere - nummers één groep vormden. Toen al was ik bezig met percussie en wou dat ook integreren in mijn werk, maar die songs - die ik met een akoestische gitaar op mijn kamertje had gecomponeerd - waren daar niet voor gemaakt", opent de Sijseelse.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!