REPORTAGE Gouden stiletto’s lanceren nieuwe Kortrijkse fashionblog

Blogster Alien De Cock, best geklede BV Stephanie Coorevits, Tineke Holvoet en best geklede dame uit het publiek Celine Gossieaux.
Redactie KW

Met bubbels en twee paar gouden stiletto’s zette schoenenzaak Cézanne in Kuurne donderdagavond de deuren open voor de lancering van de nieuwe blog van Alien De Cock (26). In het gezelschap van Stephanie en Annelien Coorevits werd alineandthecity.be een feit.

Om de bloglaunch een extra portie glitter and glamour te geven, zorgde Alien samen met Tineke Holvoet van Cézanne Luxury Shoes voor twee paar gouden stiletto’s. Een paar voor de best geklede BV van de streek en ook een paar voor de best geklede dame van de avond.

“Nonchalante kledingstijl”

De genomineerde BV’s waren Justine De Jonckheere, Annelien Coorevits, Stephanie Coorevits en Stephanie Callebaut van SX. De gouden stiletto voor de best geklede BV ging uiteindelijk naar de Wevelgemse Stephanie Coorevits, zus van Annelien. “Ik hou van haar schijnbaar nonchalante kledingstijl die toch heel uitgekiend is. Alles past bij elkaar”, motiveerde Alien. “De look van Stephanie spreekt mij echt aan.”

Winnares Stephanie vond de pumps een aangename verrassing. “Eerlijk? Zo’n hoge hakken heb ik niet in mijn kast staan. Dat wordt dus stevig oefenen”, gaf ze toe. Zus Annelien zag het gouden paar ook wel zitten. “Maar aangezien wij heel veel kledingstukken uitwisselen, ben ik er zeker van dat de stiletto’s ook wel eens aan mijn voeten zullen zitten”, lachte ze.

“Lopen op de hak”

De zusjes Coorevits mochten samen ook de beste geklede dame in het publiek kiezen. Hun keuze viel unaniem op Celine Gossieaux (24) uit Wevelgem, die heel uitbundig haar handen in de lucht gooide toen ze haar naam hoorde. “Wauw, ik ben héél blij met mijn nieuwe gouden pumps”, reageerde ze. “Blijkbaar viel mijn jumpsuit in de smaak. Fashion en mode zijn helemaal mijn ding, maar zo’n schoenen had ik nog niet. Het worden zeker stiletto’s om regelmatig te dragen, niet enkel om naar te kijken. Dat zou te jammer zijn.”

Tineke Holvoet (24), eigenares van Cézanne Luxury Shoes, waar alleen maar schoenen met hoge hakken te koop zijn, verklapte meteen vijf tips om te leren wandelen op high heels. “Heel belangrijk is om eerst je hiel te zetten en dan pas de bal van je voet. Ook draaien doe je op je hiel. Echte groentjes beginnen best met een plateauzool. Dan sta je al hoog zonder dat het zo aanvoelt”, motiveert ze. “Ten derde zijn schoenen met enkelbandjes een aanrader voor beginners. Op die manier zit de voet stevig vast. Een trotse en zelfverzekerde houding is ook een must. En tot slot: oefening baart kunst.”

Tweede event op til

Met de lancering van www.alineandthecity.be is blogland een fashion blog rijker. Met de nadruk op Kortrijk, want de modetroeven van de stad wil Alien zeker in de kijker zetten. “Ik blik tevreden terug op ons allereerste event. We plannen meteen al een volgende editie waar we opnieuw gouden stiletto’s zullen uitreiken. Laat de blog nu maar rustig groeien en dan kunnen we volgend jaar uitpakken met tal van andere verrassingen en prijzen”, blikt Alien al even vooruit.

(Jozefien Eggermont-foto’s JE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier