Renovatie van Gildhof in Tielt loopt al vertraging op

Dat het Gildhof een stevige renovatie nodig heeft is een open deur intrappen, getuige sommige zetels die op vandaag nog altijd meer dan versleten zijn. (Foto Ronny Neirinck) © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Randy De Clercq

In het voorjaar kondigde het schepencollege aan dat de renovatie van het Gildhof onverminderd verder gaat. Na de toiletten vorig jaar zou nu het schrijnwerk worden aangepakt. Die fase loopt echter vertraging op.

Nog drie maanden en 2015 ligt alweer achter ons, maar de renovatiefase voor het Gildhof dat dit jaar moest plaatsvinden is nog niet eens begonnen. “Het dossier zit op dit moment helaas nog altijd in de administratieve molen”, zegt schepen van Openbare Werken Veerle Vervaeke (Open VLD). “Het had al verder kunnen staan, we hadden al een aannemer kunnen aanstellen, maar door een fout in de procedure zijn we weer van voor af aan moeten beginnen.”

De renovatie van het Gildhof begon vorig jaar, toen nieuw sanitair een einde maakte aan wat de ‘typische Gildhofgeur’ werd genoemd. Er werd definitief komaf gemaakt met een slecht werkende beerput. Dit jaar zou fase twee van het grote renovatiedossier plaatsvinden. Het dak zou volledig geïsoleerd worden en de achtergevel zou nieuw schrijnwerk krijgen. “Je moet weten dat daar op vandaag nog altijd enkel glas zit.”

Maar ondertussen ligt het zomerreces van het Gildhof achter de rug, is de programmatie alweer volop gestart, maar is van deze tweede fase van de renovatie nog altijd niets in huis gekomen. “We hadden een bestek opgemaakt voor dit schrijnwerk en de aannemers de kans gegeven om offertes in te dienen. Normaal zouden we nu kunnen overgaan tot het aanstellen van een aannemer, maar de ingediende offertes voldeden helaas niet aan de normen. Niet alle gegevens waren ingevuld, waardoor we de offertes in feite niet konden vergelijken.”

En daarom moest het stadsbestuur weer van vooraf aan beginnen en moest het een nieuw bestek opmaken, dat weer naar de potentiële aannemers moest worden gestuurd. “Maar één ding is zeker : de werken zullen nog tegen eind dit jaar achter de rug zijn. Het publiek zal amper hinder ondervinden van deze werken aan het schrijnwerk van de achtergevel.”

Inkomhal

Ook de werken aan de isolatie in het dak zouden geen hinder mogen opleveren voor het publiek. “Al is dat werkje toch een pak lastiger dan het schrijnwerk. Ook het opstellen van het bestek is niet evident. Het dak zweeft als het ware op een ijzeren constructie. Het zal nog heel wat voeten in de aarde hebben voor dat werk achter de rug is.”

Eenmaal deze fase voorbij is, maakt het Gildhof zich op voor de fase van volgend jaar. Dan wordt tijdens de zomervakantie de inkomhal volledig gerenoveerd. Tegen eind deze legislatuur moet het hele Gildhof gerenoveerd zijn, inclusief de soms versleten zetels in de schouwburgzaal.

(RDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier