Regisseur Bevergem en Cargo wint Brugse cultuurprijs Haec Olim

Redactie KW

De oud-leerlingenbond van het Sint-Lodewijkscollege overhandigt de prijs elk jaar aan een verdienstelijke oud-leerling.

De Brugse regisseur-scenarist Gilles Coulier zwaaide aan het Sint-Lodewijkscollege af in 2004 en trok daarna naar de Luca School of Arts. Na drie opgemerkte kortfilms, brak hij in 2015 door met Bevergem.

“Enfant terrible”

De 31-jarige regisseur uit Varsenare heeft er een bewogen jaar op zitten. Voor zijn debuutfilm Cargo kreeg hij verschillende onderscheidingen, waaronder de Knack Focus Jo Röpcke Award 2017. “Amper twee dagen nadat ik de Cultuurprijs van de KU Leuven in ontvangst nam, kreeg ik telefoon van het Sint-Lodewijkscollege voor de Haec Olimprijs 2018. Mijn liefde voor de film werd hier trouwens gevoed. Toen we in het vierde jaar naar Requiem for a Dream gingen kijken in de Lumière, was ik daar achteraf helemaal ondersteboven van.”

“Mijn award zal een mooi plaatsje krijgen in ons productiehuis De Wereldvrede in Gent. Ik ben zeer dankbaar voor de prijs, want ik was hier destijds zo’n beetje het enfant terrible. Door mijn ADHD kon ik moeilijk om met gezag. Ik heb hier – tot grote wanhoop van mijn leerkrachten wellicht – altijd de grenzen opgezocht. Maar ik was anderzijds ook heel actief op deze school. Ik zat in de technische ploeg en het presidium, speelde voetbal en hielp de Kleine Kunstavond mee organiseren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier