Regi en Vive La Fête zorgen voor ambiance op droge editie Rock op het Plein

Redactie KW

Het gratis muziekfestival Rock op het Plein in Wervik lokte gisterenavond een massa volk voor voornamelijk de afsluitende DJ Regi en ook Vive La Fête.

De organisatoren van de vzw Tobacco Town Music hadden alvast enorm veel geluk met het weer. Het regende immers niet. Een kwartier voor het begin heel even nog wel nog wel en daarna kwam er niks meer. Mede daardoor werd het in Wervik opnieuw een topeditie, Regi eindigde met passend vuurwerk.

Gratis oordopjes

Dankzij de financiële inbreng van de vele sponsors en ook de stad kan de muzikale opener van de vijfdaagse zomerkermis in de Tabaksstad gratis blijven. Tijdens het optreden van het jonge geweld Steak Number Eight uit het naburige Wevelgem was er al behoorlijk veel volk en kwam de sfeer er goed in. Voor de eerste keer was er vlak voor het podium een afgesloten ruimte voor rolstoelgebruikers voorzien. Daarvoor deden de organisatoren beroep op Intro, dat zich inzet voor toegankelijke evenementen. Zoals wettelijk voorzien waren er ook gratis oordopjes. “We hadden er nog over van vorig jaar en kochten zeshonderd paar nieuwe”, aldus Björn Leleu van Tobacco Town Music. Het Rode Kruis stond paraat met elf vrijwilligers.

(EDB)