Reggaefestival in Handzame gered dankzij geslaagde crowdfunding

Frederik Jaques
Frederik Jaques Webredacteur

Het Irie Vibes Roots Reggae Festival in Handzame kan volgende zomer dan toch nog georganiseerd worden: de nodige fondsen daarvoor werden netjes op tijd bij elkaar gekregen.

Stormweer tijdens de vorige editie in Handzame had aardig wat roet in het eten gegooid van de organiserende vzw Green Forward. De enthousiastelingen zagen zwarte sneeuw en de toekomst oogde dan ook somber. Online crowdfunding – waarbij sympathisanten worden gevraagd om, al dan niet in ruil voor iets, hun duit in het zakje te doen, was de laatste hoop op redding. Het blijkt een waar succes, zo laat de organisatie dinsdagavond weten.

“In plaats van jullie te moeten meedelen dat er nog maar 13 dagen meer te gaan zijn tot de deadline van de crowdfunding, ben ik blij om mijn zin enigszins anders te starten: we hebben nog de volle 13 dagen om méér te bereiken dan we hadden durven dromen”, aldus een bijzonder tevreden Ellen Lingier. “Deze avond hebben we namelijk de grens van 10.000 euro overschreden. Zot vind ik dat. In nog geen twee maanden tijd is ons beoogde doel bereikt. Een dikke merci dus aan alle mensen die ons geholpen hebben om dit mooie resultaat neer te zetten.”

“Maar hier houdt het uiteraard niet op”, vervolgt ze. “Een festival organiseer je niet met 10.000 euro. Aarzel dus zeker niet om de crowdfunding de komende twee weken volle bak in de aandacht te houden. Aarzel ook niet om nog vrienden te overtuigen om nu al hun ticket aan te schaffen. Ondertussen zijn er ook her en der te lande mensen bezig om een benefiet in elkaar te steken. Feestjes met super sounds en live-optredens, zowel in maart, april als mei. En wij zien elkaar in Handzame op 22 en 23 juli 2016!”

Steunen kan nog altijd via deze link.

(FJA)