Regenweer kon sfeer niet drukken op eerste avond Frietrock

Michael Schack zette het publiek in vuur en vlam met zijn drummende dj-set. © (Foto DCZ)
Redactie KW

Ondanks het druilerig herfstweer, was er op vrijdagavond 8 september toch een opkomst van 1.500 bezoekers voor de negende editie van het tweedaagse openlucht festival Frietrock.

De toestroom van bezoekers kwam later op gang dan bij droge edities. Maar bij het optreden van Michael Schack, die al drummend zijn dj-set bracht, werd het publiek toch al in lichterlaaie gezet. Hij bracht een sublieme mix tussen beats en drums. De energie straalde van het podium af, stilstaan was dus niet aan de orde. Vervolgens beklom de West-Vlaamse indie-popband SX het podium en bracht een sound- en lichtshow die het publiek in hogere sferen bracht. Daarna was het de beurt aan internationaal talent. Maxi Jazz, de Britse zanger, rapper en singer-songwriter, beter bekend als de frontman van Faithless, trakteerde het publiek op een twee uur durende personal dj-set.

SX bracht het publiek in hogere sferen.
SX bracht het publiek in hogere sferen.© (Foto DCZ)

Vandaag, 9 september, wordt de tweede dag van Frietrock al om 14.00 uur op gang getrapt door de Ketnetband samen met Piet Piraat. Zij brengen samen een mix van hun bekendste hits en zullen zelfs het kind in de ouders naar boven halen. Vervolgens beklimt de Ieperse Ine Lemahieu, in de gedaante van Elsa uit Frozen, het podium. Ze brengt het nummer ‘Let it go’ om daarna de kinderen te begeleiden naar het kinderdorp. Daar kunnen ze de hele middag naar hartenlust spelen of zich laten schminken onder begeleiding van de monitrices. Op zaterdagavond staan eerst de mannen van This Can Hurt op het programma. Daarna is het de beurt aan de zeskoppige bluesrockband uit Roeselare Ben Cane, gevolgd door Milo Meskens. De Ierse rockgroep Therapy? zorgt voor het hardere werk en Arno zet vervolgens het feestje voort. Frietrock wordt stevig en ludiek afgesloten door Discobaar A Moeder.

(DCZ – Foto DCZ)