Redactie en medewerkers KW te zien in 'Iedereen Beroemd'

10/10/16 om 08:11 - Bijgewerkt om 08:08

Ruim veertien dagen hebben twee reporters van 'Iedereen Beroemd' op Eén de redactie én medewerkers van KW gevolgd.

Redactie en medewerkers KW te zien in 'Iedereen Beroemd'

Voor de rubriek De week van... volgden Ciska Snauwaert en Kris Vreys goed twee weken de redactie van deze krant. Iedereen Beroemd was al eerder van plan om Krant van West-Vlaanderen eens van nabij te volgen, maar door omstandigheden werd dat uitgesteld.

Biotoop met verhalen

"Wij gaan voor de rubriek De Week van... op zoek naar een biotoop waar actie te beleven valt en waar mensen-met-verhalen te vinden zijn", vertelt Kris Vreys. Een krantenredactie is op dat vlak allicht een dankbare omgeving: de krant leeft bij de gratie van (lokale) verhalen. Eigenlijk lopen de interesses van Iedereen Beroemd en Krant van West-Vlaanderen vrij parallel. "Enkele mensen van bij ons, onder anderen Wouter die naar Lapland fietste, waren ooit medewerkers van jullie krant", gaat Kris voort.

Redactie en medewerkers KW te zien in 'Iedereen Beroemd'

De reporters van Iedereen Beroemd konden vrijwel alles volgen bij de krant: het binnenkomen van het nieuws, het verdelen van de interview-opdrachten, de ochtendvergadering van de redactie alsook discussies en overleg over de aanpak van bepaalde gebeurtenissen. Ook toen medewerkers van de editie Ieper-Poperinge op bezoek kwamen op de redactie, bleven de Iedereen Beroemd-reporters op post.

Voor de redactie - ook al heeft die niets te verbergen - was de aanwezigheid van zo'n cameraploeg aanvankelijk niet vanzelfsprekend. Er is altijd de vrees dat bepaalde zaken anders overkomen als ze zonder hun context worden verteld en er zijn vaak ook minder aangename en geregeld zelfs ronduit vervelende momenten, waar geen leuke televisie mee te maken valt. Gaandeweg is het vertrouwen gegroeid tussen redactie en de reporters van Iedereen Beroemd.

Redactie en medewerkers KW te zien in 'Iedereen Beroemd'

Of ze vonden wat ze verwacht hadden bij een lokale krant, vroegen wij achteraf. "Zeker", zegt Kris. "Er wordt keihard gewerkt op de redactie, maar wat ons vooral is opgevallen is de passie, de gedrevenheid waarmee dat gebeurt."

Passie voor de krant

Ciska en Kris zijn al die tijd niet louter op de redactie gebleven, ze gingen ook op stap met enkele lokale medewerkers. "En daar troffen we diezelfde passie, liefde en gedrevenheid voor de krant", ondervond Kris. De reporters volgden van heel nabij de jongste medewerker van Het Wekelijks Nieuws Ieper-Poperinge, een jonge correspondent van De Zeewacht en ze trokken met een krantenbezorgster mee naar de lezers thuis.

(JG)

>> Van maandag 10 t.e.m. vrijdag 14 oktober, telkens na het Journaal op één

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!