Red Rock Rally zonnig gestart in Astridpark in Brugge

Het Brugse Cleo speelde kort na de middag al op de talentenjacht van Red Rock Rally. © SVV
Redactie KW

In het Astridpark in Brugge is zondagmiddag de 22ste editie gestart van de Red Rock Rally.

Naar aloude gewoonte vindt op zondagnamiddag de talentenjacht van dit voorjaarsfestival plaats. Na een selectie presenteren vijf bands zich voor een jury en het publiek. Het Brugse Cleo (zie foto), dat eerder ook de finale van Westtalent haalde, maakte alvast een goede beurt. Om 17 uur gaat het avondluik van dit gratis muzikaal gebeuren van start met een optreden van Soviet Grass, Brugse local heroes. Daarna treden achtereenvolgens Woodie Smalls (18 uur), The Rhythm Junks (19u.15), The Hickey Underworld (21 uur) en top of the bill Rick De Leeuw & Band, met onder meer Axl Peleman en Jan Hautekiet (22u.45), voor het voetlicht.

Vorig jaar zette de Red Rock Rally de eerste stappen om de ecologische voetafdruk van dit voorjaarsfestival te beperken. “Dit jaar gaan we een stap verder en gooien we de wegwerpbekers letterlijk weg”, zegt medeorganisator Mario Willemsens. “We introduceren de herbruikbare drankbekers oftewel de ecobekers. Voor zo’n beker betaal je als bezoeker een waarborg van twee euro. Elk drankje schenken we in een verse, propere ecobeker.”

Wie naar huis gaat, brengt zijn of haar lege beker terug naar de ecobekerstand, links van de grote bar op het eigenlijke festivalterrein, en krijgt zijn of haar waarborg terug. “Omdat we een gratis festival blijven, vragen we iedereen om geen eigen drank mee te brengen. Slechts op die manier kunnen we ons festival ook in de toekomst gratis houden.”

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier