Red Rock Rally 2015 kondigt de namen van de eerste twee afsluiters aan

Redactie KW

Op 1 mei 2015 wordt voor de 21ste maal het gratis festival Red Rock Rally in het hartje van Brugge georganiseerd.

Vanaf de middag is iedereen welkom in het Astridpark, in de volksmond gekend als ‘de botanieken hof’, voor een gratis muziekfestijn.

De Red Rock Rally is uitgegroeid tot één van de belangrijkste rockconcours van de regio. Via Vi.be lopen de inschrijvingen voor de rally vlot binnen, de jury zal er dus een hele kluif aan hebben om hieruit vijf groepen te selecteren die op 1 mei de finale mogen uitvechten op het RRR-podium. De inschrijvingen lopen niet meer tot eind februari zoals eerder aangekondigd, maar door de massale respons ziet de organisatie zich genoodzaakt de inschrijvingsperiode vervroegd te stoppen. Wil je alsnog je kans wagen? Dan kan dat tot en met 7 februari 2015. Na de wedstrijd voor beloftevol talent wordt er zoals gewoonlijk terug afgesloten met vijf kleppers die jong en oud samen weten te brengen.

De ultieme afsluiter van de avond op 1 mei wordt Buscemi ft. Squadra Bossa. Op Red Rock Rally is er ook plaats voor een streepje hip-hop. Brihang, Boudy Verleye voor vrienden en familie, werd in februari 2014 door Studio Brussel samen met Amongster en Folie Douce als De Nieuwe Lichting uitgeroepen. De eerste release van de artiest dateert al van 2009, maar de carrière van de Knokse rapper kwam pas in een stroomversnelling na de wedstrijd van het populaire radiostation. Ondertussen veroverde Brihang onder meer het podium op de Gentse Feesten, Kneistival, de Lokerse feesten en Pukkelpop, en dat wil hij nu opnieuw doen. De jonge rapper uit West-Vlaanderen komt Brugge verblijden op de Red Rock Rally 2015 om zijn opwindend spel van tekst en beats brengen.

Red Rock Rally wordt op 1 mei 2015 voor de 21ste keer georganiseerd door 1 op mei VZW, ABVV Jongeren, Joetz en Jong Socialisten Brugge. Het volledige programma volgt binnenkort.

>> Meer info en nieuws: http://www.redrockrally.be