Recordprijs op Brugse veiling: 271.250 euro voor twee Chinese plaquettes

09/06/16 om 15:29 - Bijgewerkt om 16:28

Welgeteld 777 loten Aziatische en westerse kunst gingen dinsdag en woensdag onder de hamer bij het Brugse veilinghuis Carlo Bonte Auctions. Voor twee Chinese plaquettes werd een recordprijs van 271.500 euro gerealisereerd.

Recordprijs op Brugse veiling: 271.250 euro voor twee Chinese plaquettes

Op de veiling werd ruim 271.000 euro voor deze twee bijzondere Chinese pronkstukken betaald. © JH

De veiling was met een omzet van boven de 1,6 miljoen Euro voor Bonte opnieuw een succes. Via de online-partners kan de hele wereld online meebieden tijdens de veiling. "De veiling heeft hierdoor een nog internationaler publiek bereikt", zegt Carlo Bonte. "Op een bepaald moment heb je 250 mensen in de zaal maar ook 450 op de online-platforms. Je kan dus stellen dat er 700 kunstliefhebbers in de weer zijn met de veiling. Vanuit diverse Europese landen en ook buiten Europa."

De recordprijs van de veiling was voor twee bijzondere porseleinen plaquettes uit de Chinese Republiek periode, gesigneerd door de kunstenaar Wang Yeting. Deze zijn verkocht voor 271.250 euro. Nog enkele voltreffers: de Chinese vergulde bronzen Boeddha werd verkocht voor 27.500 euro, een paar bijzondere Chinese siervazen gingen de deur uit voor 37.500 euro en een Chinees tapijt, gemaakt uit zijde op katoen met gouddraad eindigde op 20.000 euro.

Voor de voetballiefhebbers onder ons: het gesigneerde voetbaltruitje van AA Gent-speler Brecht Dejaegere ging weg voor 425 euro. De opbrengst gaat naar het Kankerfonds. De kosten van de veiling neemt Carlo Bonte volledig op zich. Dus het Kankerfonds mag op het volledige bedrag rekenen.

(JH)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!