Recordeditie voor Brugs zomerfestival Vama Veche

Onder andere Gestapo Knallmuzik kreeg heel wat belangstelling. © svv
Redactie KW

Nooit eerder zakten de voorbije dagen zoveel mensen naar Vama Veche in het Astridpark in Brugge af. Volgens Wannes Fremaut, inhoudelijk coördinator van Het Entrepot dat het festival op touw zet, kwamen op basis van een raming van de publieksopkomst zo maar eventjes 16.500 mensen op dit gratis toegankelijke multidisciplinaire jongerenfestival af.

Het Entrepot-supremo Wannes Fremaut schrijft deze stijging (+ 3.500 aanwezigen ten opzichte van 2015 en + 5.500 mensen in vergelijking met vorig jaar) toe aan enkele factoren. “Zo profiteerden we van het bijzonder aangename zomerweer, sloeg de programmering aan en zorgde de aanwezigheid van publiekslievelingen als Brihang en Gestapo Knallmuzik voor een surplus aan belangstellenden“, verklaart Fremaut. Door de nieuwe plaatsing van het terras kon je als toeschouwer ook gemakkelijker volgen wat er allemaal te gebeuren stond. “Normaal staat Vama Veche in de begroting van Het Entrepot ingeboekt als een kost, maar misschien zullen we nu break-even draaien of zelfs wat winst boeken, wat uiteraard positief is voor onze werking. Marge om financieel de teugels te vieren, is er evenwel niet bij.”

Streetfoodfestival

Het volgende evenement van Het Entrepot vindt pas in het tweede weekend van september plaats. Dan kun je naar het streetfoodfestival op de site van de Brugse creatieve vrijhaven. “We gaan zeker geen twee maanden op onze lauweren rusten, want volgende week trekken huurders in ons gebouw De Tank in. Dit is onze nieuwe atelierwerking in het voormalig Provinciaal Gouvernement op de Burg, pal in het hart van de Brugse binnenstad dus”, besluit Fremaut.

(svv)