Record: Ieperfest klokt af op bijna 13.000 bezoekers

Redactie KW

Ondanks het tegenvallende weer kwam een recordaantal festivalgangers naar Ieper Hardcore Fest. De storm Bertha die zondagmiddag over het land trok, zorgde ervoor dat het hoofdpodium een tijd gesloten werd.


“We staan voortdurend in contact met weerkundigen, dus we wisten dat het kon stormen zondaag”, zegt medeorganisator Davy Bauwen. “Daardoor konden we de nodige voorzorgsmaatregelen nemen. Zo hebben we alles wat niet vast zat en veel wind kon vangen, denk maar aan banieren, kleinere tenten, zeilen, weg gedaan. In de voormiddag waren een aantal stortregens, maar door hooi op het festivalterrein te verspreiden, was er niet zo veel modder. In de namiddag hebben we wel een tijdje het hoofdpodium afgesloten. Er was gevaar voor elektrocutie en veiligheid gaat boven alles. De groepen die normaal dan op het hoofdpodium moesten spelen, zijn dan naar de Marquee verhuisd.”

Davy blikt tevreden terug op de 22ste editie van Ieperfest. “Het weer was misschien niet optimaal, maar de opkomst was super. Op vrijdag hadden we 3.500 bezoekers, zaterdag was een topdag met meer dan 4.500 bezoekers. Precieze cijfers van zondag heb ik nog niet, maar het ziet ernaar uit dat we de kaap van de 13.000 festivalgangers over de drie dagen zullen ronden. Duidelijk meer dan de vorige recordeditie van 2012, toen we 12.000 bezoekers hadden. Ook de sfeer was dit jaar weer heel goed.”

Record: Ieperfest klokt af op bijna 13.000 bezoekers


Zondag mochten de Belgische punklegendes The Kids nog in extremis optreden op de hoofdpodium nadat DYS zijn tournee afgelastte. Maar het meeste volk zakte af naar de Marquee om H20 aan het werk te zien. Headliners op zondag zijn Ignite en Heaven Shall Burn. Meer info op www.Ieperfest.be.

(TOGH – foto’s TOGH)