Recept van 7-jarige Korneel uit Diksmuide opgenomen in ‘het gezonde kinderkookboek’ van Elodie Ouédraogo

Korneel Depoorter zal nog een beetje moeten groeien, vooraleer hij met zijn nieuwe fiets - het geschenk als winnaar van de kookwedstrijd - zal kunnen rijden. (Foto MV)
Redactie KW

Toen in oktober vorig jaar de warenhuisketen Lidl een wedstrijd uitschreef, waarbij kinderen tot twaalf jaar een creatief gerechtje moesten voorstellen, schreef An Vandenbussche haar toen nog zesjarige zoon Korneel in.

Wie tegenwoordig een Lidl-warenhuis bezoekt, ziet er ‘Het gezonde Kinderkookboek’ aangeboden staan.

Korneel blijft er allemaal heel rustig bij. “Eigenlijk kook ik niet zo graag, ik speel liever voetbal. En ik zit ook in de atletiekclub”, zegt de nu zevenjarige knaap, die dartel door de living met zijn voetbal dribbelt. Korneel zit bij juf Nele in het eerste leerjaar van de Vrije Basisschool Sint-Niklaas, en straks op 1 juni doet hij zijn eerst communie. Korneel is de enige zoon van Kristof en An Vandenbussche. Het gezin woont aan de Grote Dijk in Diksmuide.

Papa Kristof is ten huize Depoorter vaak kok van dienst, maar het was mama An -die kleuterleidster is- die haar zoon stimuleerde om deel te nemen. “Als Lidl naar aanleiding van Sinterklaas of Pasen een teken- of kleurwedstrijd uitschrijft, neemt Korneel wel graag deel. Nu was dat eens iets anders”, zegt An. “Korneel zegt dan wel dat hij niet graag kookt, zijn papa doet dat wel graag, en meestal is Korneel wel in de buurt als Kristof in de potten roert. Bovendien eet Korneel graag, hij lust nagenoeg alles, en hij heeft wel een fijne smaak.”

(MV – foto MV)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier