Raymond van het Groenewoud viert veertig jaar 'Meisjes' met nieuwe plaat én tournee

30/04/17 om 21:36 - Bijgewerkt om 21:35

Op donderdag 18 mei zal het exact veertig jaar geleden dat Raymond van het Groenewoud zijn klassieker 'Meisjes' uitbracht. Ondertussen is dit nummer uitgegroeid tot één van de meest bekende Nederlandstalige nummers aller tijden, toen verantwoordelijk voor behoorlijk wat ophef en dé grote doorbraak voor Raymond in Vlaanderen.

Raymond van het Groenewoud viert veertig jaar 'Meisjes' met nieuwe plaat én tournee

© GF

Om deze mijlpaal te vieren staat de clubtournee"40 jaar MEISJES" in de steigers, die tot eind juni zal duren. Raymonds zoon Leander van het Groenewoud, César Janssens en Mich Verbelen komen hem op podium vervoegen. De première is gepland voor donderdag 18 mei in de Roma in Antwerpen. Die avond stelt Raymond ook zijn nieuwe album voor, met daarop nieuw geschreven werk, enkele opgefriste en herwerkte parels én een heel bijzondere en hedendaagse versie van - jawel - 'Meisjes'.

Op donderdag 4 mei doet van het Groenewoud trouwens een try-out van de 'Meisjes'-clubtournee in 4AD in Diksmuide. Op zaterdag 17 juni doet hij er in de Magdalenazaal in Brugge mee aan.

(svv)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!