Raymond van het Groenewoud triomfeert met '40 jaar Meisjes' in zijn hometown Brugge

19/06/17 om 14:39 - Bijgewerkt om 14:37

Om de veertigste verjaardag van zijn klassieker 'Meisjes' te vieren, is Raymond van het Groenewoud momenteel op tournee met een band. Gisterenavond speelde hij een thuismatch in de Magdalenazaal in Brugge. De 67-jarige grootmeester van het Nederlandstalige lied vulde zijn playlist met liefst 23 nummers, liet zich tijdens verschillende liederen assisteren door Slongs Dievanongs (die rapt in 'Bonestaakdans' op Raymonds onlangs verschenen album) en spreidde voor de zoveel keer tentoon dat er op rocken geen leeftijd hoeft te staan.

De organisatie van het concert in de Magdalenazaal in Brugge lag in handen van de Brugse Steinerschool. Geen toeval, want Raymonds oudste zonen Jasper (33) en Leander (30) liepen er school en vandaag zit ook zijn kleindochter Lila er op de schoolbanken. Veel aanwezige sympathisanten van voornoemde school dus, maar ook veel fans van van het Groenewoud, zodat de Magdalenazaal zo goed als vol gelopen was voor de Brugse passage van Raymo...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!