Ray 'Albert' Verhaeghe: "In Familie spelen houdt mij jong"

12/06/17 om 09:00 - Bijgewerkt op 13/06/17 om 16:20

De seizoensfinale van VTM-soap Familie komt er binnenkort aan, maar Ray Verhaeghe (91), die Albert speelt, denkt nog lang niet aan stoppen. "Zolang ze mij niet opzeggen en mijn gezondheid het toelaat, ga ik door. Acteren is mijn leven", klinkt het bij de geboren Torhoutenaar. We gingen op bezoek bij hem thuis in Wilrijk en bladerden met de sympathieke Ray door zijn oude fotoalbums.

Ray - die voluit eigenlijk Raymond heet - Verhaeghe is bij het brede publiek bekend als Albert Thielens in de populaire VTM-soap Familie. Wat velen niet weten, is dat hij geboren is en opgroeide in Torhout. Hij zag het levenslicht op 19 maart 1926 bij hem thuis, in de straat die toen nog de Roeselaarsesteenweg heette. Vandaag is dat de Rijselstraat. Ray was de derde in een gezin met vier zonen. Zijn drie broers André, Armand en Joris zijn allen overleden. Joris leefde tot zijn dood in Torhout, zijn weduwe Lieve Puype woont er nog altijd.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!