Rapper Brihang lanceert debuutalbum met twee releaseshows

30/06/16 om 14:48 - Bijgewerkt om 14:48

Begin november verschijnt 'Zo Lang Mogelijk', het debuutalbum van de jonge hiphopartiest Brihang. Om deze release extra luister te geven, worden meteen twee releaseshows ingepland, eentje in Gent en een in Roeselare.

De releaseshow in de Gentse Minardschouwburg op 16 november is een zittend optreden, de releaseshow in De Spil in Roeselare op 18 november is een staand concert. De ticketverkoop voor beide evenementen is begonnen.

"'Zo Lang Mogelijk' zal duidelijk maken dat Brihang een volstrekt eigenzinnige artiest is, en deze twee releaseshows liggen in diezelfde lijn", selt Fake, de platenfirma. "De formule om de plaat zowel zittend als staand te presenteren is in ons land nog niet eerder voorgedaan, maar is een logische stap voor Brihang. Geen andere rapper in ons land dan Brihang bezit eenzelfde theatraliteit om ook op de planken van een schouwburg zijn publiek een heel optreden te kunnen boeien." De show in het kader van de Minardschouwburg heeft volgens Brihang dan ook alles om uit te groeien tot een legendarische avond. Het publiek dat meer houdt van een rechttoe-rechtaan aanpak zal dan weer perfect aan de trekken komen in de staande show in De Spil twee dagen later.

Winnaar de Nieuwe Lichting

Artiesten die nog voor hun officiële debuut al op de planken stonden van 's lands meest prestigieuze poptempels en festivals, zijn op de vingers van een hand te tellen. Brihang (geboren als Boudy Verleye) is een uitzondering op die regel. "Sinds hij begin 2014 de Nieuwe Lichting van Studio Brussel won, nam zijn carrière onherroepelijk een steile klim. De rapper oversteeg al snel de hiphopniche waardoor ook het grotere publiek zijn experimentele en volledig unieke muziekstijl in de armen kon sluiten."

De verwachtingen voor zijn debuutalbum 'Zo Lang Mogelijk' zijn hooggespannen, maar dat hoeft niet te verbazen bij een van de meest opwindende artiesten van de nieuwe generatie. Een eerste single en clip van het album, 'Balanceren', lichtte in februari alvast een tipje van de sluier op en kreeg een warme ontvangst. 'Zo Lang Mogelijk' komt begin november uit bij Fake Records.

Het optreden in Gent op 16 november is in samenwerking met Democray en DJ Lefto, dat in Roeselare op 18 november is in samenwerking met De Spil en Maatwerk.

(OV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!