Randy Newman komt volgend jaar naar Brugse Stadsschouwburg

© svv
Redactie KW

Op 5 maart 2018 geeft Randy Newman een concert in de Stadschouwburg van Brugge. Eén van de meest succesvolle levende Amerikaanse singer-songwriters zal er naast zijn klassiekers ook nummers uit zijn nieuwe, elfde cd ‘Dark Matter’ ten gehore brengen.

Scherp, ontwapend ontroerend, ironisch, soms zelfs sarcastisch. In zijn teksten is de 73-jarige Amerikaanse singer-songwriter Randy Newman van geen kleintje vervaard. Vooral in de jaren ’70 leverde dit een rist klassiekers op, onder meer ‘Lonely at the Top’, ‘You can leave your hat on’, ‘Short People’ en ‘Rider in the Rain’. In zijn carrière maakte Newman ook heel wat muziek voor soundtracks. Dit jaar nog voor ‘Cars 3’ en ‘The Meyerowitz Stories’. Zijn jongste cd ‘Dark Matter’, die op vrijdag 4 augustus verscheen, bevat negen nieuwe nummers. Newman wijdt songs aan de vermoorde broers John Fitzgerald en Bobby Kennedy, de oude bluesrot Sonny Boy Williamson en zelfs de Russische wereldleider Vladimir Poetin.

In maart 2018 geeft Newman drie concerten in ons land. Op maandag 5 maart 2018 speelt hij om 20 uur in de Stadsschouwburg van Brugge. Tickets kosten 28, 33, 44 en 48 euro, exclusief 1 euro administratiekosten. Toegangskaarten kun je vanaf vrijdag 8 september om 10 uur bestellen via www.ccbrugge.be, www.ticketsbrugge.be en in In & Uit op ‘t Zand in Brugge.

(svv)