Radio Gaga (Canvas) strijkt neer in Zeemanshuis Godtschalck

Redactie KW

In het Canvasprogramma Radio Gaga trekken de bevriende acteurs Joris Hessels en Dominique Van Malder met hun zelfgebouwde mobiele radiostudio het land rond.

Samen met bewoners en passanten maken ze van Radio Gaga prettig gestoorde lokale radio op tv. Het resultaat is een poëtische, muzikale human-interestreeks. En zo trokken ze ook naar Oostende.

De meeste bewoners van Zeemanshuis Godtschalck hebben hun leven op zee doorgebracht: als duiker, ontmijner, visser, schipper of zelfs als Ijslandvaarder. Het rusthuis straalt in alles zee uit: foto’s, miniatuurschepen, afdelingen met namen als ‘zandbank’ of ‘vuurtoren’. Bewoners dragen een pet met een anker op of pronken met hun tattoos. Als ze goed luisteren, horen ze de zee. Zien lukt niet, want de steile duin achter het rusthuis is te hoog. Maar ze dragen de zee nog altijd diep in hun hart.

René was z’n hele leven schipper, hij vertelt met tranen in de ogen hoe het voelde om op zee te zijn. Tjanie werd blind na z’n pensioen, toen z’n vrouw stierf kon hij haar niet meer zien. Norbert is dementerend in een vergevorderd stadium, z’n vrouw Liliane bezoekt hem dagelijks. Deze en andere verhalen zijn te zien in de aflevering van deze week.

>> Dinsdag om 21.15 uur op Canvas

>> Nu al kijken? Klik hier

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier