Radio 2 Zomerhit keert terug naar Blankenberge

Vorig jaar wonnen Ozark Henry en Amaryllis Uitterlinden de Zomerhit van Radio 2. (Foto VRT)
Redactie KW

De 40e editie van het zomerse muziekfeest vindt dit jaar plaats op zaterdag 23 augustus.

Met Zomerhit bekroont Radio 2 het beste uit de populaire Vlaamse muzieksector van het afgelopen jaar. Voor de veertigste editie van het evenement keert Radio 2 Zomerhit dit jaar terug naar Blankenberge, de plaats waar het van 1977 tot en met 2000 ook georganiseerd werd. Locatie is de jachthaven van Blankenberge.

“Ideale locatie”

“We zijn verheugd dat we dit groots muziekfeest weer in Blankenberge mogen ontvangen”, aldus Philip Konings, schepen van cultuur in Blankenberge. Met vroeger Zomerhit en later Tien om te zien heeft onze stad altijd al een sterke link gehad met populaire Vlaamse muziek. En met de VRT heeft Blankenberge al jarenlang een goede samenwerking in het kader van Vlaanderen muziekland. Maar Zomerhit is nog van een andere grootteorde. De jachthaven, een unieke locatie midden in de stad, is de ideale plek voor de vele duizenden muziekliefhebbers die we verwachten.”

Middelkerke krijgt De Madammen

De verhuizing van Middelkerke, waar Radio 2 Zomerhit de voorbije dertien jaar plaatsvond, naar Blankenberge komt er door praktische redenen. Toch wordt de samenwerking tussen Middelkerke en Radio 2 niet opgeblazen. Zo komen De Madammen naar Middelkerke in het voor- en najaar. Deze zomer plant Radio 2 in de kustgemeente ook nog een en ander rond het WK voetbal. En in het najaar zal de Rotonde een belangrijke rol spelen in een splinternieuw radioprogramma.

De Radio 2 Zomerhit op zaterdag 23 augustus zal rechtstreeks uitgezonden worden op Eén en Radio 2.

(BVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier