Raadsel van mysterieuze bordjes met schroeven in Brugge en Oostende is ontsluierd

Frederik Jaques
Frederik Jaques Webredacteur

Een bordje in een felle kleur, met daarop enkele schroeven en het woord met hashtag #terugschroeven. Het kleinood deed de voorbije dagen en weken de wenkbrauwen fronsen in Vlaanderen en sinds kort ook in Brugge en Oostende. Maar nu zijn de ‘daders’ boven water gekomen.

Veel had het allemaal niet om het lijf: een felgekleurd ingekaderd blad papier met daarop #terugschroeven, en enkele schroeven kriskras er overheen. Zonder rechtmatige eigenaar in de buurt noch verdere toelichting over wát er dan precies teruggeschroefd moet worden.

Tot de ‘bakjes’ dinsdag en woensdag hun identiteit prijs gaven: er lag een affiche bij van de actie ‘Besparen op de kap van mensen met een handicap, dat hoort niet.’ Een initiatief van 5 organisaties uit het sociaal-cultureel werk voor mensen met een beperking. Als sluitstuk van de #terugschroeven actie overhandigen de vijf organisaties donderdag een schroevendraaier aan de bevoegde Minister, Sven Gatz, zodat hij de geplande besparingen in de sector kan ‘terugschroeven’. Met een petitie willen de organisaties Vijftact, Konekt/Vonx, Pasform, KVG Vorming en Zicht op cultuur 15.000 handtekeningen verzamelen om zo hun vraag naar een hoorzitting in het Vlaams Parlement kracht bij te zetten.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier