Q-Music komt ‘beestige radio’ maken vanuit dierenasiel in Zwevegem

De Zwevegemse Chiromeisjes wilden best wel met Sam op de foto. © GV
Redactie KW

Vrijdag maakten Sam De Bruyn en Heidi Van Tielen hun programma voor Q-music live vanuit dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem.

Zondag is het Werelddierendag. Q-dj Sam De Bruyn wilde dat niet zomaar onopgemerkt laten voorbijgaan. Vandaar dat hij mee naar het dierenasiel in Zwevegem trok, voor een speciale live-uitzending van ‘Sam & Heidi’. Die locatie was niet toevallig gekozen. “Ik heb hier zelf anderhalf jaar geleden mijn hond Shiva geadopteerd en mijn sidekick Heidi Van Tielen, die ook al een grote dierenvriend is, heeft al 5 jaar een kat die eveneens uit een asiel komt. We vonden het leuk om van hier uit drie uur lang ‘beestige’ radio te maken”, klinkt het bij Sam.

Enkele medewerkers van het asiel bij Sam en Heidi.
Enkele medewerkers van het asiel bij Sam en Heidi.© GV

Maar er is meer. “Zondag is het Werelddierendag, een dag waarop veel huisdieren extra aandacht en liefde krijgen van hun baasjes. Maar in Vlaanderen zijn er helaas ook veel dieren die geen baasje hebben. Wetende dat 1 op de 10 Vlamingen de radio laat opstaan voor hun huisdieren, leek het ons een leuk idee om in een asiel radio te maken. We zijn uiteraard ook heel benieuwd welke dieren naar onze uitzending luisteren en welke plaatjes zij graag horen”, zegt hij lachend.

Tijdens de speciale live uitzending kwamen Sam en Heidi meer te weten over de band van enkele bekende baasjes met hun huisdier. Beiden, en ook de verantwoordelijken van het asiel, waren na de uitzendig best tevreden over het verloop ervan.

(GVZ)