Q-Beach House in Oostende officieel geopend

Oostendenaar John Crombez opent samen met zijn tienjarige dochter Babette met een druk op de knop officieel het Q-Beach House. © JRO
Redactie KW

Zaterdagmiddag is het Q-Beach House officieel geopend door Oostendenaar en SP.A-voorzitter John Crombez en zijn dochtertje, Babette. Het is al de tiende keer dat twee maanden lang radio wordt gemaakt op het strand.

Het Q-Beach House staat dit jaar volledig in het teken van ‘Miami Beach’. Waar vorig jaar nog de boot stond, prijkt nu een echte Lifeguard Tower met op de eerste verdieping de radiostudio. Qmusic zendt er elke dag van 10 uur tot 22 uur live uit. Op de benedenverdieping bevindt zich een Prison Break Escape Room. Aan de achterkant van de Lifeguard Tower kunnen echte strandredders post vatten om het strand en de zee in de gaten te houden. Elke vrijdag is er ook een happy hour, georganiseerd met een dj-set.

Laura Tesoro kwam er het publiek warm maken voor een zomer lang Qmusic op het strand. Q-dj’s Sam en Heidi maakten meteen ook de eerste namen bekend voor de Sunset Concerten. Op 7 juli komt Gers Pardoel langs, Rudimental komt op 12 juli, vervolgens is Loïc Nottet aan de beurt op 27 juli en op 4 augustus komt Emma Bale langs.

Het Q-Beach House is 36 meter breed en 60 meter diep, het hoogste punt van de studio is 5,5 meter hoog. Zowat 75 mensen werkten aan de opbouw. Er werd 1.800 ton zand verplaatst en 27.800 meter hout gebruikt. Voor de opbouw waren maar liefst 35 transporten nodig. Over twee maanden verspreid, zullen in totaal 120 studenten aan het werk zijn geweest, Qmusic organiseerde daarvoor vorig jaar een jobdag. Vorig jaar kon het Q-Beach House rekenen op 250.000 bezoekers.

(JRO – foto JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier