Provinciale subsidies voor belevingscentrum Ensorhuis in Oostende

06/10/16 om 16:11 - Bijgewerkt om 16:10

De vzw Toerisme Oostende ontvangt 125.000 euro provinciale steun. Dat heeft de deputatie van de Provincie West-Vlaanderen donderdag beslist.

Provinciale subsidies voor belevingscentrum Ensorhuis in Oostende

Toerisme Oostende wil het patrimonium van James Ensor beter ontsluiten. Het vernieuwde Ensorhuis met interactief belevingscentrum zal een allweatherattractie van zo'n 690 m² groot worden, met onder andere een extra tentoonstellingsruimte zodat de attractie grotere bezoekersaantallen aan kan dan voorheen.

Het moet de attractiviteit van het momenteel onderbenutte Ensorhuis aanzienlijk verhogen. Het uitbreiden van het authentieke huis met een interactief belevingscentrum speelt in op de behoeften en verwachtingen van de hedendaagse toerist.

In totaal kost het project 3,3 miljoen euro. De start van de werken is gepland voor maart 2017. De opening is voorzien voor de paasvakantie van 2018. Het vernieuwde Ensorhuis zal het hele jaar door open zijn, 6 dagen op 7.

(FJA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!