Première van d’Ostendsche Revue wordt als ‘te braaf’ bestempeld

Redactie KW

De 16de editie van d’Ostendsche Revue is zaterdagavond in première gegaan in De Grote Post, onder de veelzeggende titel ‘Eèn van de twèè’.

Het verhaal is simpel: hoofdacteurs Pulle en Tjeppen komen terug van het WK in Brazilië en worden direct verwikkeld in een tweestrijd om een grote prijs te winnen. Daarvoor moeten ze elkaar bekampen in den danswedstrijd, een sumoworstelkamp, een koers op rollen en een fotowedstrijd. In de finale verneem je er alles over.

Oostendse politiek blijft gespaard

Er was ons vuurwerk beloofd omtrent de Oostendse politiek, waarbij toch heel wat (mis)toestanden en gebeurtenissen de krantenkoppen gehaald hebben. Wat dat betreft, bleven de toeschouwers deze keer toch op hun honger zitten. De 400 aanwezigen beleefden evenwel een gezellige avond. Er werd veel gelachen met oude en nieuwe moppen. De aanwezigheid op scène van de koninklijke familie, Elio Di Rupo en de vrouwelijke schepenen in lingerie zorgde voor plezier. Het optreden van het ballet met Conchita Wurst oogstte verdiend applaus. Alle ogen waren gericht op de dolle fratsen van Pulle en Tjeppen, die dit keer veel minder in een hoofdrol staan dan vroeger.

“Revue 2014 geen topper”

Wat we misten in ‘Eèn van de twèè” is dat beetje peper en zout, die pikante verrassingen en uitspraken, die nodig zijn om van een grappig toneelstuk echte revue te maken. De keuze van enkele populaire liedjes was geslaagd, maar van een spetterende ambiance was er nooit sprake. De algemene reactie na de première was duidelijk: “We hebben ons geamuseerd, maar ik vond het toch wat te braaf”, was de algemene teneur. “We waren gewend dat de Oostendse politici eens goed over de tong gingen en dat zit er dit jaar niet in.”

Regisseur-tekstschrijver Rik Labeeuw was achteraf nochtans heel tevreden. “De toeschouwer heeft altijd gelijk. Het publiek heeft spontaan gereageerd op de teksten en de vlotte acteerprestaties van het hele team. Ik ben tevreden en ik ben er zeker dat we na enkel vertoningen zullen kunnen spreken van een geslaagde, toffe revue.”

Hoofdrolspeler Kamie Pulle, één van de overlevenden uit de oude Oostendse Revue in het Kursaal, was achteraf niet overgelukkig. “Het is mijn 36ste jaar en ik vind de revue 2014 geen topper. Er zit van alles te veel of te weinig in. Ik hang mijn muts nog niet aan de haak, maar als we zo verder gaan, haal ik mijn jubileum van 40 jaar niet. Dat is jammer.”

(Fons Roets – Foto FRO)