Première musical Evita in Oostende 20 minuten stilgelegd

Redactie KW

Gisteravond was er de langverwachte première van de musical ‘Evita’ in Oostende.


Met een massa bv’s op de rode loper en een volgelopen Casino verliep alles in een opperste sfeer. Helaas, kort na de pauze merkten de opmerkzame toeschouwers dat er problemen waren met de decors en vijf minuten later kwam de verantwoordelijke van de cast melden dat er moeilijkheden waren met het switchen van de decors. Die achtergronden vormen een belangrijk onderdeel van de show. De beloofde vijf minuten werden er uiteindelijk twintig toen het verhaal van Eva Peron, de echtgenote van voormalig Argentijns dictator Juan Peron, weer op gang werd gefloten, evenwel zonder aangepaste decors.

Toch positieve reacties

Dat belette niet dat de reacties eensluidend positief waren van nagenoeg alle aanwezigen. Opvallend feit: twee weken geleden kampte de première van de zomerrevue ‘Night Fever ‘ in ‘t Witte Paard van Blankenberge met precies dezelfde problemen. Ook daar moest de show stilgelegd worden.

Evita werd gelauwerd met meer dan 20 belangrijke awards. De verfilming met Madonna en Antonio Banderas in de hoofdrollen won ook een Oscar en bevat enkele van de meest iconische musicalhits uit de theatergeschiedenis: Don’t Cry For Me Argentina, On This Night of a Thousand Stars, You Must Love Me en Another Suitcase in Another Hall.

De show loopt nog tot en met zondag 10 augustus 2014.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier