Populaire Urban Sports strijken neer op Kortrijk Weide

Flatland BMX'er Barre Neirynck zal op Urban Waves zijn sport demonstreren. Wie wil, kan ook even proeven van het breakdancen op een BMX. © Piet Van Den Eynde
Redactie KW

Op 15 juli heeft op Kortrijk Weide de 3e editie plaats van Urban Waves. Jeugdcentrum Tranzit en het gloednieuwe Urban Sports Park zijn dit keer het decor voor een ultieme mix aan initiaties, demonstraties en wedstrijden van de populairste ‘Urban Sports’.

Op Urban Waves 3 kan je kennis maken met onder meer streetart, freerunning, Flatland BMX, breakdance, longboarden, pannavoetbal, virtual reality gaming of street basket. De kleinsten kunnen naar hartenlust ravotten op het speelbeest van ‘Den Draad’, een geheel van plastiek ballen, drijfbanden, buizen en touwen. Mama en papa kunnen intussen genieten van een drankje en een hapje op het buitenterras.

“We zetten met Urban Waves de niet-evidente sporten in de kijker. Er zijn ook workshops, demonstraties en initiaties. Een unieke kans om al die sporters aan het werk te zien en het ook eens te proberen”, zegt schepen van jeugd Bert Herrewyn.

Stijlvol op een BMX

Een van de blikvangers is Geluwenaar Barre Neirynck, Belgisch kampioen BMX Flatland 2015 en 2016 en al bijna 20 jaar gepassioneerd door BMX. “Dit kun je het best vergelijken met breakdance op een fiets. Een soort choreografie op gepaste muziek. De bedoeling is om zo origineel mogelijk uit de hoek te komen en verschillende trucs aan elkaar te linken, zonder de voeten op de grond te plaatsen”, legt Barre uit. “Naar verluidt het meest stijlvolle onderdeel van wat je allemaal met een BMX kan doen, en dit allemaal op een ruimte van 10 bij 10 meter.”

Barre staat in voor workshops en demonstraties. “Jongeren die eens willen proeven van de sport BMX Flatland kunnen bij ons terecht voor de nodige know how en de sport zelf eens proberen. Ik leer hen enkele basis tricks aan. Zo krijgt de jeugd een gezonde portie beweging en leren ze een nieuwe vrijetijdsbesteding kennen.”

Verder is er muziek van Vinylshop Kortom, de Lettertypes, het collectief van de Kortrijkse Letterzetter Jonas Bruyneel, de Kortrijkse Joined Forces en Over Flow met dj’s Sorry, Hypha en TYLR. Dorine Clement van Koffiequeen zorgt voor koffie en al dan niet-alcoholische drankjes, Paul’s Boutique voor de (veggie)burgers en Alain Libbrecht voor de ijsjes.

(PVH)

Urban Waves 3 heeft plaats op 15 juli van 10 tot 20 uur indoor in JC Tranzit en outdoor op het Nelson Mandelaplein in Kortrijk. Meer info kan je vinden op www.urbanwaves.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier