Poppentheater brengt Tresoria in Roeselare tijdens de paasvakantie

Halfweg de paasvakantie kan groot en klein nog genieten van Tresoria. (Foto SB) © (Foto SB)
Redactie KW

Het Draad-poppentheater brengt op 8 april nog een voorstelling van hun succesvolle productie Tresoria in de Kleine Stooringhe.

Tresoria is een eigen productie van Draad-poppentheater. “Het leek ons een goed idee om een avontuur uit te werken over en met een jongen, Miel, die een gameverslaving heeft”, vertelt Alain Verhelst. “Hij wordt opgeslorpt door het spel Tresoria en door zijn eigen fantasie en weet niet meer hoe hij daar uit moet geraken. Spanning en uitdaging staan hem te wachten in een nieuwe wereld met piraten. Houdt hij nog voldoende levens over om weg te raken?”

“We hebben bijna twee jaar aan deze voorstelling gewerkt. In het najaar van 2017 ging ze in première maar er is interesse genoeg om nog voorstellingen te organiseren.”

Draad-poppentheater nam de missie op om het figurentheater in Vlaanderen meer kenbaar te maken maar om het respect voor poppentheater bij de toneelliefhebber te winnen of opnieuw te winnen.

POPPENLABO

Daarbij heeft het gezelschap ook oog voor erfgoed en opleidingskansen door verder te streven naar de realisatie van een poppenlabo in Roeselare met een uitstraling naar heel Vlaanderen toe. Ook op sociaal-artistiek vlak wil Draad verder een ondersteunende partner blijven binnen de stad. Daarom zie je Draad-poppentheater bijvoorbeeld ook op affiche van De Tuin der Lusten.

“De verhaallijn van Tresoria ontstond binnen een werkgroep die we Draad hebben genoemd”, gaat Luc Vandeputte verder. “Aan Benjamin Sercu, geëvolueerd naar een erg gewaardeerd scriptschrijver, werd gevraag het verhaal uit te schrijven. Draad werkt ook al een aantal jaar samen met enkele leerkrachten drama uit de Izegemse academie. Met hun professionele inbreng met coaching, stemmenregie en stempersonages, betekenen die mensen uiteraard een enorme meerwaarde.”

VERJAARDAG

“Toen we het Roeselaarse cultuurambassadeurschap kregen werd een afspraak gemaakt met een andere winnaar, Alexander Stragier. We besloten om samen iets te doen en dat resulteerde in de creatie van een reeks animatiebeelden die we in de voorstelling verwerkten.”

“Johan Vanhaverbeke creëerde de hoofdpersonages in houten draadpoppen. Zelf teken ik voor de decors en de poppen voor de onderwaterscène maar ook voor de krab en de albatros. Alain en Bianca Vanhaverbeke zorgden dan weer voor de spelbegeleiding en de coaching van de manipulatie van de poppen.”

Tresoria is te zien op 8 april op het kindvriendelijke uur van 15 uur in De Kleine Stooringhe in De Blinde Rodenbachstraat 23 in Rumbeke. Reserveren kan nog op 0497 17 25 53 of via de website.

(BCR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier