Poperingse Cultuurprijzen uitgereikt

Redactie KW

Afgelopen vrijdagavond vond het Gala van de Poperingse Cultuurprijzen plaats.

Er werden prijzen uitgereikt in drie categorieën: de prijs voor opkomend talent, de culturele ambassadeur van Poperinge en de meest verdienstelijke Poperingnaar. Voor de categorie ‘opkomend talent’ waren drie nominaties: Sander Tant en Kobe Chielens van het cabaretduo Fresnel, illustrator Xavier Truant en kleinkunstartieste An-Sofie Noppe. Voor deze categorie kon op voorhand gestemd worden via Facebook en werden een deel van de stemmen tijdens het gala uitgebracht. De trofee en geldprijs van 500 euro werd in de wacht gesleept door An-Sofie Noppe.

Poperingnaar Thomas Blondeau sleepte de prijs van culturele ambassadeur in de wacht. Thomas overleed in oktober 2013, amper 36 jaar oud. Als eerbetoon aan Thomas werd de leeszaal van de bib benoemd tot ‘Thomas Blondeau-zaal’.

De prijs voor meest verdienstelijke Poperingnaar ging naar Jan Jacobs (foto). Jan was 18 jaar voorzitter van de Poperingse cultuurraad, jarenlang voorzitter van het Davidsfonds en werkte nog mee in verschillende andere organisaties: Gregoriaans Festival, 11 juli-comité, redactieraad Stadskrant, …

Tijdens het gala van de cultuurprijzen werd eveneens een Live Achievement Award uitgereikt. Dirk Meersdom, alias Tjieten, kreeg deze toegekend. Dirk was stichter, tekstschrijver, regisseur en actief van de Poperingse revue. Hij overleed eind februari op 64-jarige leeftijd. De trofee werd in ontvangst genomen door zijn dochter.

(CB – foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier