Politieke debatten aangepast na dood Jean-Luc Dehaene

Phara De Aguirre en Wim De Vilder presenteren Het beloofde land. (Foto VRT) © © VRT 2014
Redactie KW

De dood van Jean-Luc Dehaene heeft ook gevolgen in televisieland. Zo annuleert VTM morgen Het Grote Debat. VRT gaat wel verder met Terzake14 en Het Beloofde Land. In die laatste duikt vanavond ook Jean-Marie Dedecker op, die gepland stond voor Het Grote Debat.

Het overlijden van oud-premier Jean-Luc Dehaene zorgt ervoor dat VTM Het Grote Debat annuleert. Kris Hoflack, algemeen hoofdredacteur: “We hebben deze beslissing genomen omdat de CD&V uit respect voor Jean-Luc Dehaene haar deelname aan verkiezingsdebatten tot en met zondag heeft opgeschort. Ook de N-VA vond het onkies om in deze omstandigheden zonder CD&V te debatteren. Een groot kopstukkendebat één week voor de verkiezingen zonder de twee grootste Vlaamse partijen zou een vertekend beeld geven van de kiesstrijd.”

De berichtgeving rond de verkiezingen en de gewone studiogesprekken in VTM Nieuws blijven behouden tijdens het weekend. Het Ultieme Kopstukkendebat volgende week zaterdag blijft ongewijzigd.

Bij VRT gaat de verkiezingsstrijd wel verder. Nadat de dood van Jean-Luc maar liefst 2 miljoen mensen deed afstemmen op de politieke programma’s, staat vanavond een reguliere uitzending van Terzake14 en Het beloofde land gepland.

In die eerste wordt Brussel onder de loep genomen en in Het beloofde land mag partijvoorzitter Jean-Marie Dedecker (LDD) nog eens duidelijk maken waar zijn partij voor staat. Hij was normaal gezien ook aanwezig op Het Grote Debat, maar krijgt nu nog een kans bij de collega’s van Eén.

Het beloofde land, op vrijdag 16 mei om 20.40 uur op Eén.