Politie en familie hopen dat VTM-kijkers kunnen helpen in zoektocht naar sinds 2009 vermiste vrouw uit Brugge

Redactie KW

Waar is Ann Cottry en wie is die mysterieuze Thierry over wie ze het vroeger wel vaker had? Op die vragen hoopt het VTM-programma ‘Faroek’ woensdagavond eindelijk een antwoord te kunnen vinden.

Politie en familie hopen dat VTM-kijkers kunnen helpen in zoektocht naar sinds 2009 vermiste vrouw uit Brugge


Het zijn ook de vragen die Nathalie al 5 jaar bezighouden. Nathalie is de dochter van Ann Cottry, een Brugse die in 2009 op 47-jarige leeftijd de trein nam naar Brussel-Zuid en sindsdien met de noorderzon is verdwenen. “Waarom nam mijn moeder de trein naar Brussel?”, vraagt Nathalie zich af. “Ik heb die rit al verschillende keren opnieuw gedaan: met de politie, maar ook met mijn vader en zus. Maar ik vind voorlopig geen antwoord.”

Politie en familie hopen dat VTM-kijkers kunnen helpen in zoektocht naar sinds 2009 vermiste vrouw uit Brugge

Kort na de verdwijning van Ann werden deze beelden verspreid, maar de zoektocht leverde toen niets op. (GF)

Op camerabeelden uit het Zuidstation is te zien dat Ann Cottry op 3 mei 2009 wel degelijk is afgestapt en er heeft rondgelopen. Maar uiteindelijk is ze het station uitgewandeld en vandaar is de familie haar spoor bijster. “In de dagen ervoor zag je dat ze niet gelukkig was. Ze was al een paar keer eerder vertrokken om een nieuw leven te beginnen, maar telkens kwam ze vrij snel naar huis. Nu hebben we al 5 jaar lang geen teken van leven meer”, vertelt Nathalie in het opsporingsprogramma Faroek. Misschien is ze uit het leven gestapt, maar in die 5 jaar is haar lichaam nergens gevonden. En dus is er misschien nog hoop dat ze leeft.

Voor Nathalie is er nog één mogelijke piste: haar moeder had het vroeger soms over een zekere Thierry, een jeugdvriendje van haar die ze kende in de jaren ’77-’78. “Mijn moeder had het vaak over hem. Hij had iets te maken met journalistiek en mogelijk heeft ze hem gekend in de periode dat ze in Jambes, bij Namen als 17-jarige op internaat zat”. Nathalie is intussen zelf mama van 2 kleine kinderen. Zij hebben hun oma nooit gekend. “Ze hoeft niet terug te komen in ons leven – als ze heeft besloten om een ander leven op te bouwen. Maar het belangrijkste is dat we weten wat er is gebeurd. Dan kunnen wij na 5 jaar ook verder.”

In Faroek doen de politie en de familie van Ann Cottry een ultieme oproep naar mensen die iets meer kunnen vertellen over deze verdwijning. Of over Thierry, de mysterieuze jeugdvriend van Ann.

(FJA)

Faroek, woensdag 17 september om 22.45 uur,herhaling op zondag 21 september om 13.40 uur, telkens op VTM.