Polderrock in Oudenburg is terug van 30 jaar weggeweest

Heel wat vrijwilligers staan naast de organisatoren klaar om van Polderrock een muziekfestival te maken, een plaats op de kalender waard. Op de foto v.l.n.r. Frank Tanghe,
Redactie KW

Na 30 jaar, de laatste editie was in 1984, verrijst Polderrock uit zijn as. Enkele vrienden staken de koppen bij elkaar en het resultaat is een nieuwe editie met verrassende groepen die in een tent op het Marktplein voor een grote portie rock en pop zullen zorgen.

Heel wat jongeren, nu veertigers, keken begin de jaren tachtig jaarlijks uit naar Polderrock, een muziekfestival dat in 1982 zijn eerste editie kende. Een van de organisatoren van toen is Ronny Vansteenkiste. Met enkele vrienden richtte hij vzw TempoBe op. De naam vloeit voort uit de Oudenburgse pop-rockband The Temporary Beans waarbij onder meer Ronny heeft gespeeld.

“We zijn al sedert augustus 2013 bezig met onze plannen om Polderrock nieuw leven in te blazen. Ik zat trouwens al in de vroegere organisatie en koester mooie herinneringen aan dit festival”, verklaart de geboren Oudenburgnaar die nu in Bredene woont. Polderrock vond eerst plaats op het plein achter het stadhuis, toen nog geen parkeerruimte. Voor de laatste editie in 1984 verhuisde het gebeuren naar het terrein van de sporthal in Roksem.

Voor de organisatie van 2014 werken twee vzw’s samen: Team De Victors en TempoBe. De leden van De Victors weten intussen wat organiseren is, want ze staan als vrijwilligers onder andere al jaren paraat tijdens De Paulusfeesten in Oostende.

En de manier van aanpakken toont dat het geen eenmalig festival zal worden. “Neen, onze bedoeling is om er opnieuw een jaarlijkse traditie van te maken. Als alles meevalt, uiteraard”, zeggen de organisatoren. “We hopen op 1000 personen over het hele weekend.”

(LIN – foto LIN)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht