Poëziepad ‘Van A tot Z’ opnieuw twee gedichten rijker

Curator Philip Hoorne (l) en winnaar Tom Smits onthullen het bekroonde gedicht. © foto GJZ
Redactie KW

De derde editie van de poëziewedstrijd ‘Van A tot Z’ kende zondag zijn hoogtepunt met de onthulling van twee nieuwe gedichten. Daarmee wordt het poëziepad tussen Avelgem en Zwevegem opnieuw een beetje realiteit.

Drie jaar terug kwam Marnixring De Vlaschaard met het idee een poëziepad te realiseren op de oude spoorwegbedding tussen Avelgem en Zwevegem. Ze kregen meteen de steun van beide gemeentebesturen en er werd een eerste wedstrijd georganiseerd. Het winnende gedicht en dit van de curator worden ieder jaar gematerialiseerd en geplaatst langs het pad. Zondag kwamen daar dus het vijfde en zesde gedicht bij. Het project loopt over vijf jaar, zodat het poëziepad uiteindelijk tien gedichten zal tellen.

“Bijzonder knap”

De laureaat, wiens gedicht nu te lezen staat in de omgeving van de IJzerwegbrug, is Tom Smits. Hij is geboren in Haarlem, maar woont in het Noord-Limburgse Eksel. “De jury koos unaniem voor dit gedicht omdat het er duidelijk bovenuit stak. ‘IJzerweg’, want zo heet het gedicht, is een bijzonder knap staaltje dichtkunst.”, aldus curator Philip Hoorne. Als curator mocht hij ook een gedicht maken en dit werd geplaatst aan de Rijtbrug.

Volgend jaar is men aan de vierde editie toe. Dan komen er twee gedichten in de omgeving van het oud station in Zwevegem.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier