Plopsaqua De Panne opent officieel zijn deuren

Redactie KW

In Plopsaland werd zaterdag Plopsaqua officeel geopend met een druk op de knop door Wicky de Vicky en Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts. Helaas was er al na anderhalf uur een technisch probleem.

Heel wat bekende Vlamingen kwamen naar de grote opening, zoals de familie Pfaff, Danny Verbiest, Guy Vanhengel, Bart Tommelein, Zsofi Horvath, Koen Crucke, Wendy Van Wanten, Joke Van de Velde, Miss België Annelies Törös en twee eredames, Jean-Jacques De Gucht, Lynn Wesenbeek en haar gezin, Jeremy Vandoorne, Walter Baele,… Ook Ann Vanheste, burgemeester van De Panne, was van de partij om het prachtige resultaat van de samenwerking tussen de gemeente en Plopsa te vieren.

Bescheiden start voor Plopsaland

Voortaan kunnen alle inwoners van De Panne tegen een voordelig tarief terecht voor een duik in het nieuwe waterpark. In 1999 werd het Melipark overgenomen door Studio 100. Bij de start droomden ze van een kleine 10.000 bezoekers, het werden er uiteindelijk slechts 2.000. Maar toen begon het bezoekersaantal constant te stijgen door de vele investeringen die Studio 100 verder deed. De nu 92-jarige buurvrouw Marthe Florisoone – stichtster van Melipark – blijft het reilen en zeilen van het vroegere Melipark volgen. Ze is ontzettend trots op de realisatie van Studio 100. “Vijftien jaar later heeft Plopsa met de komst van Plopsaqua zes parken op haar teller staan. We keken lang uit naar dit moment”, zegt CEO Steve Van den Kerkhof. “Dit resultaat overtreft mijn stoutste verwachtingen. De dossiers voor een dergelijk park in Polen en Tsjechië zijn ook al rond. Deze avond zijn er hier ook mensen van Denemarken, die iets zien zitten in een samenwerking. In één jaar tijd kwamen er meer dan 3 miljoen mensen naar onze parken. Er werken 2.500 mensen. In het kader van onze 15de verjaardag zorgden we voor een complete nieuwe outfit voor ons personeel, uitgebracht door JBC. In de voorbije vijftien jaar investeerden we al 100 miljoen euro in Plopsaland De Panne. Binnenkort volgt de realisatie van een hotel en in de komende jaren nog twee nieuwe attracties.”

Hoogste glijbaan van België

Na het officieel gedeelte mochten de genodigden kennis maken met Plopsaqua. Wie wilde, kon in zwemkledij alles verkennen, inclusief de Sky Drop of de hoogste glijbaan van België die na anderhalf uur helaas al een tijdje stil lag wegens een technisch probleem. Toch kon dat de vele bezoekers niet deren, want er zijn glijbanen en zwembaden genoeg in Plopsaqua De Panne. Het bad is open vanaf zondag 22 maart voor het grote publiek. Reserveren kan via www.plopsaqua.be. Een kaartje voor kinderen en volwassenen boven één meter kost 18,50 euro. Personen kleiner dan één meter betalen 9,99 euro, kinderen kleiner dan 85 cm hebben gratis toegang.

(Patrick D.)