Pittemnaar Stijn Bonte geeft drie benefietconcerten voor ME TO YOU

Met de benefietconcerten wil Stijn Bonte geld inzamelen voor de stichting ME TO YOU van Philippe Vindevogel. © (Foto JG)
Redactie KW

Stijn Bonte is reeds vele jaren een begenadigd cello-speler en maakt momenteel deel uit van het orkest Jong Symfonisch Gent. Samen met hen wil hij tijdens drie benefietconcerten geld inzamelen voor de stichting ME TO YOU.

Sinds zijn zeven jaar speelt Stijn Bonte al cello en in die hoedanigheid maakte hij tien jaar lang deel uit van het Koninklijk Orkest Zanglust uit Tielt. Het was wijlen Els Maes, de toenmalige voorzitter van het orkest, die hem zelf binnenhaalde en met wie hij een goede band opbouwde. Helaas moest het orkest in 2013, na een strijd van drie jaar tegen leukemie, afscheid nemen van zijn voorzitter en bezieler.

Voor zijn doctoraatsthesis aan de Gentse universiteit is Stijn bezig met de medische toepassing van artificiële intelligentie bij het bepalen van hersentumoren. Zoals hij het zelf verwoordt : “Het was de combinatie van mijn passie voor muziek en het wetenschappelijk onderzoek waar ik mee bezig ben die mij ertoe hebben aangezet om drie benefietconcerten te organiseren. Ik weet immers vanuit mijn doctoraatsstudie hoe moeilijk het is om geld te vinden voor wetenschappelijk onderzoek. Gezien mijn nauwe band met Zanglust was de keuze voor stichting ME TO YOU als goed doel haast een evidentie.”

De stichting werd na het overlijden van Els Maes opgericht door haar echtgenoot Philippe Vindevogel en haar dochter Eva met als doel specifieke onderzoeksprojecten te ondersteunen die de opmars van leukemie en aanverwante vormen van beenmerg- en bloedziekten tegengaan. Daarnaast wordt er ook gefocust op patiëntenzorg. De drie benefietconcerten gaan door op 21 april in Het Pand in Gent, op 28 april in de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Tielt en op 29 april in de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Pittem. Tijdens het concert zullen ‘Nacht op de kale berg’ van Moussorgsky, ‘Cello Concerto nr. 1’ van Shostakovich en ‘Symfonie nr. 4’ van Tchaikovsky ten gehore gebracht worden.

Kaarten kosten 15 euro voor volwassen en 10 euro voor kinderen jonger dan 12 jaar. Deze kunnen besteld worden via concert.metoyou@gmail.com of 0474/67 48 48.

(JG – Foto JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier