Pirouette wint vier prijzen op New Prague Dance Festival

Redactie KW

“Het was de allereerste keer dat we aan een dansfestival deelgenomen hebben en we waren verrast van het niveau.”

“Het was een ongelooflijke ervaring. We zijn ook heel blij met het resultaat want het was tenslotte de allereerste keer dat we aan een danswedstrijd deelgenomen hebben”, reageert Pascale Langedock. Ze koos voor die eerste wedstrijd voor het New Prague Dance Festival in Praag. Op dat festival werden workshops aan wedstrijden gekoppeld.

“Hoog niveau”

“Sinds kort hebben we in onze dansschool vijf teams die optredens verzorgen. De jongeren hadden echt zin om ook aan wedstrijden deel te nemen. Ik wou niet aan om het even welke wedstrijd deelnemen want ik vond dat de wedstrijd een vrij hoog niveau moest hebben. In Praag was dat zeker het geval. Er namen teams uit de Verenigde Staten, India, Israël en Zuid-Afrika deel”, weet Pascale.

Ze was dan ook heel tevreden met de twee prijzen voor opkomend talent die Saar Vandoorn uit Bellegem en Yves Herman uit Marke gewonnen hebben. “In de categorie hiphop, jazz en funk hebben we net als in de categorie modern een derde prijs behaald. Ook daar zijn we heel blij mee”, klinkt het.

(Lien – foto Lien)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier