Pillen pakken om dopingcontroleurs te snel af te zijn

© Facebook Strongdope
Redactie KW

Dat is de insteek van de nieuwste smartphonegame ‘Strongdope’ van Konraad Vergauwen en zijn kompaan Bert Van Eeckhout. Het duo liet zich inspireren door ex-Tourwinnaar Lance Armstrong.

Het concept is even simpel als geniaal. Fiets met je wielrenner door de doping en ontsnap zo aan de dopingpolitie die je op de hielen zitten. “Het idee kwam eigenlijk tot stand in de periode waarin de dopingperikelen van de Amerikaan Lance Armstrong aan het licht kwamen”, vertelt Konraad Vergauwen uit Dadizele, één van de ontwerpers. “Ik speelde al een tijdje met het idee om een spelletje in die aard te maken. Met de Armstrong-hetze als kapstok trok ik naar Bert.”

Bert Van Eeckhout, een oude schoolkameraad van Konraad uit Tielt, zorgde voor de technische uitwerking en programmering. “We werkten ongeveer twee jaar aan het spel. En nu kunnen we eindelijk trots naar buiten komen met ‘Strongdope’.”

‘Strongdope’ kan je zowel spelen op een Android-toestel als op een smartphone die op iOs draait. Meer info via de ‘Strongdope’-pagina op Facebook.

(OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier