Pieters keuzemenu

Redactie KW

Natuurlijk hadden mijn mannelijkheid en ik op dat moment liever naar Canvas gekeken, alwaar het nieuwe seizoen van ‘Belga Sport’ zou worden ingezet met het laatste WK van de Rode Duivels, maar helaas, de plicht riep, en zo ook mijn huisgenote. Dus werd het ‘Wie kiest Pieter ?’. Wij dus, wij kozen Pieter, haha. Excuus.

Pieter Loridon was in een niet zo ver verleden basketter. Het was echter op de dansvloer dat hij zichzelf toegang verschaft zag tot het alsmaar uitdijende legioen der BV’s – u weet dat kwantiteit en kwaliteit niet noodzakelijk recht evenredig zijn. Die Pieter, zo vernam ik in de roddelkolommen, had er een kortstondig huwelijk met een Scandinavische op zitten, ‘iets’ met Goedele Liekens en – het waren uitgebreide roddelkolommen – hij zou nu samen zijn met Zoë Van Gastel, zo’n BV waarvan ik mij afvraag waar ze die B vandaan heeft.

Zoë of niet, Pieter zoekt zichzelf nu op VTM een vriendin, zoals Wendy’tje en Phaedra hem dat met wisselend succes voor deden – met die laatste heeft Pieter Loridon trouwens nog een relatie gehad. Waren ze samen gebleven, er was ons veel ellende bespaard gebleven, de egoïsten ! In die eerste aflevering kraaide Dina Tersago dat zo’n 1.000 vrouwen zich geroepen voelden om gekozen te worden door Pieter. Een veertigtal werden weerhouden, een selectie waar de hoofdvogel bizar genoeg niks in te brokken had, zo verklapte hijzelf. Je zal maar een van die 960 anderen zijn…

Ik mag die Pieter Loridon wel een aangenaam luitje vinden, en niet alleen omdat hij gestaltegewijs boven mij uittorent. Al hoorde ik hem die maandag ook (ingefluisterde ?) onzin uitkramen, zoals dat een vrouw vooral „persoonlijkheid en een visie” moest hebben. Yeah, right… Persoonlijkheid en visie met hopen onder de dames : eentje had in al haar persoonlijkheid drie vriendinnen bij die een rijmelarij hadden voorbereid met de woorden ‘lief’ en ‘hartendief’ en dat nog een goed idee vonden ook, een ander had kort daarvoor op VT4 haar visie verkondigd op de geserveerde coquilles. En ik zat erbij en keek ernaar. Beroepsernst, uhu. Veel hoger laaiden de emoties op toen ik na afloop Canvaswaarts zapte en daar het onterecht afgekeurde doelpunt van Wilmots tegen Brazilië zag. Wee je Jamaicaans gebeente, Prendergast !