Pieter uit Wingene wint 20.000 euro met Het Geluid op Qmusic

Bert Vanden Berghe

Vanmorgen is na weken gokken Het Geluid van Qmusic niét geraden, waardoor Pieter Van Ryckeghem een cheque van 20.000 euro in ontvangst mocht nemen.

Na zes weken en 175 foute gokken is de 33-jarige Pieter Van Ryckeghem uit Wingene dus 20.000 euro rijker. Hij won vanochtend de volle pot dankzij zijn eigen geluid: het inschuiven van de trekstang van een reiskoffer. Het is nog maar de derde keer dat de bedenker van Het Geluid de 20.000 euro haalt. In maart won nog iemand uit Tielt. Pieter zakte af naar de Qmusic-studio om samen met het ochtendduo Sam De Bruyn en Heidi Van Tielen de laatste gok live mee te maken. Die was fout en zo mocht Pieter de cheque in ontvangst nemen. Morgen, donderdag 19 oktober, start om 8.30 een nieuw geluid.

https://www.youtube.com/watch?v=C0pY8N0tJsc

Pieter is Het Geluid wel komen opnemen bij Qmusic, maar hij is eigenlijk zelf niet de bedenker ervan: “Mijn beste vriend Jeffrey heeft Het Geluid eigenlijk bedacht, maar hij woont en werkt in Jakarta en hij luistert daar online naar Qmusic. Vanwege de grote afstand kon hij Het Geluid niet komen opnemen en zo ben ik in het verhaal verwikkeld geraakt. Nu gaan we alles mooi 50/50 verdelen.”

De luisteraars braken afgelopen weken hun hoofden over het antwoord. Er werd maar liefst 34 keer geschoven met allerlei spullen zoals onder andere wc-rollen en bureaustoelen. Ook iets doormidden snijden was erg populair met zo’n 21 gokken. De meest absurde gok: Een worstelaar die een andere worstelaar op de grond duwt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier