Pieter Aspe zet zijn zinnen op dit huisje, waar personage Van In altijd heeft gewoond

Redactie KW

Succesauteur Pieter Aspe verlaat zijn appartement in Blankenberge. Hij wil terug naar zijn roots, naar Brugge, nu zijn geliefde Bernadette is overleden.

Dat vertelt hij vandaag in Het Laatste Nieuws. Pierre Aspeslag, zoals hij eigenlijk heet, woonde vele jaren met echtgenote en muze Bernadette op een ruim appartement in de Franchommelaan in Blankenberge. Maar plots werd Bernadette ziek en even snel kwam ze te overlijden. Voor Aspe viel het zwaar om in hun stulpje te blijven wonen en nu heeft hij de knoop doorgehakt. Hij keert terug naar Brugge.

Liefst nog naar de ‘Vette Vispoort’, naar een godshuisje uit de vijftiende eeuw dat als inspiratie diende voor al zijn romans waarin inspecteur Van In de hoofdrol vertolkte. Pierre Aspeslag kende het huisje nog uit zijn eigen kindertijd en ging er later nog terug, toen hij besliste dat hij zijn personage daar zou laten wonen. En nu hoopt hij er zelf zijn intrek te kunnen nemen. Hij vermoedt dat het intussen eigendom is van de Stad Brugge en hoopt het dan ook te kunnen kopen, kwestie van de cirkel rond te maken.

(FJA – Foto Facebook/Pieter Aspe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier