Piet Huysentruyt : “Gezonder eten en geen drie flessen wijn per dag meer. Ik kan het iedereen aanraden”

© BELGA
Redactie KW

Tv-kok Piet Huysentruyt trekt weer wat naar de roots en opent een nieuw restaurant in Frankrijk, genoemd naar de Congolese bijnaam van zijn vader.

In een interview met HUMO heeft hij het onder meer over de opening van Likoké op 15 juni, maar ook over zijn (bourgondisch) leven en hoe het soms aan een zijden draadje hangt. Vorig jaar kreeg Piet een trombose. “Een jaar daarvoor had ik te horen gekregen dat ik diabetes had en dus moest ik bloedverdunners nemen”, legt Piet Huysentruyt uit. “Maar daar ging ik te nonchalant mee om – het gebeurde dat ik ze drie dagen vergat te nemen. Dat heeft dus tot die trombose geleid.”

Wakker geschud

Piet werd wakker geschud en heeft intussen zijn levensstijl aangepast, op aanraden van de huisarts, een cardioloog, een neuroloog en een specialist in spierziektes. “Gezonder eten en geen drie flessen wijn per dag meer. Ik kan het iedereen aanraden”, aldus de topchef.

(FV)

(Bron : Humo)