Piet Huysentruyt brengt nieuw kookboek uit… in het West-Vlaams

Redactie KW

In het boek presenteert hij ongeveer 50 typische West-Vlaamse gerechten.

Na de monstersuccessen van ‘SOS Piet’ en de iets minder populaire ‘Smakelijk!’-boeken uit zijn passage bij Vier, heeft Piet Huysentruyt (nog altijd chef in de Franse sterrenzaak Likoké) nu dus weer een kookboek uit. En dit keer haalt hij de mosterd -een paar keer letterlijk vermoedelijk- in eigen streek.

Piet Huysentruyt brengt nieuw kookboek uit... in het West-Vlaams

‘Piet int Westvlams’ bundelt naar eigen zeggen ‘stief hoeie streekherechtn vant zeetje toet int heuvelland’. De recepten zijn bovendien ook in het West-Vlaams, al staat er achteraan wel een vertaling in het algemeen Nederlands.

Piet bereidt onder meer ‘bloelink me appelmoes’ en ‘hutsepot van oes moedre’, maar geeft ook recepten van ‘koaskroketn’ en ‘lukkn’. De gerechten staan gebundeld per streek en uiteraard worden er flink wat streekproducten gebruikt, van ‘Pooperingsjche kruudekoeke’ tot ‘beuter van Diksmuide’.

(FV)

>> Piet int Westvlams ligt op 11 oktober in de boekhandel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier